برج‌های جذب و دفع گاز

0 خواندن ثانیه
0
4,229
برج‌های جذب و دفع گاز

برج‌های جذب و دفع گاز

نحوه کار برج‌هاي جذب دقیقاً همانند برج‌هاي تقطیر است،بنابراین به توضیح مختصري بسنده می کنیم. همانند شکل زیر گاز از پایین و مایع از بالا وارد برج شده و انتقال جرم بین فازها به وسیله پرکن‌ها تقویت میشود. دستگاه متداول در جذب گاز برج پرکن است. این دستگاه از یک ستون یا برج استوانه‌اي تشکیل شده که شامل ورودي گاز و فضایی براي توزیع آن در قسمت تحتانی، ورودي مایع و توزیع‌کننده در قسمت فوقانی، خروجی‌هاي گاز و مایع به ترتیب در قسمت فوقانی و تحتانی و توده جامد نگهدارنده‌اي به نام پرکن‌هاي برج است.
مایع ورودي که حلالی خالص یا محلول رقیقی از ماده حل شده میباشد توسط توزیع‌کننده در بالاي پرکن‌ها توزیع میشود و سطوح پرکن‌ها را به طور یکنواخت مرطوب میکند. گاز حاوي ماده حل شده یا گاز غنی شده، وارد فضاي زیر پرکن‌ها میشود و مخالف جریان مایع از روزنه‌هاي موجود در پرکن‌ها بالا میرود. پرکن‌ها سطح تماس زیادي بین مایع و گاز فراهم میکنند و تماس نزدیک بین فازها را تقویت می‌نمایند. ماده حل شده در گاز غنی شده توسط مایع تازه‌اي که وارد برج میشود جذب و گاز رقیق از بالا خارج می‌شود. هرچه مایع به طرف پایین برج حرکت میکند از ماده حل شده غنیتر میگردد.

انواع برج‌های جذب

تقسیم‌بندي این نوع از برج‌ها همانند برج‌هاي تقطیر است یعنی شامل برج‌هاي سینیدار و پرکن هستند.

مشکلات موجود در برج‌های جذب

یکی از مشکلاتی که ممکن است در مورد پرکن‌هاي فلزي رخ دهد، خوردگی است. در برج‌هایی که حاوي محیط خورنده‌اي هستند معمولاً از پرکن‌هاي غیر فلزي مانند سرامیک استفاده میشود. مشکلات گفته شده در مورد برجهاي تقطیر پر شده در اینجا نیز صادق است، مثلاً ممکن است مایع به جاي انکه پرکن‌ها را مرطوب کند بر روي جداره برج جاري شود. این مشکل باعـث پایین آمدن بازده به مقدار زیادي میشود.

تهیه کننده: محمد بهزادی


برج‌های استخراج: کاربردها و مشکلات

بارگذاری توسط pedram nouri
بارگذاری در مهندسی شیمی و فرآیند

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *