
نفت پس از جدا سازی در بنک ها و یا سپریتور ها وارد مخزن بزرگی در واحد بهره برداری می شود.این مخزن در حقیقت هم مکانی برای نگهداری نفت در درون خود است و هم اینکه نوسانات کوتاه مدت ناشی از خارج شدن چاه یا بنک ها از مدار را بر طرف می کند.
پمپ های نفتی که قرار است نفت جدا شده از گاز را پمپ کنند باید بدون وقفه این کار را انجام دهند.پس اگر شما فرض کنید که مخزن نگهداری نفت بهربرداری حذف شود نفت باید مستقیما از بنک ها به پمپ و پس پمپاژ شود که این به این معنی است که با کوچکترین توقف و نوسان ارسال نفت از چاه و یا بنک ها ،پمپاژ نفت نیز متوقف می شود.
این همه گفتم تا متوجه دلیل اصلی حضور مخزن بهره برداری شوید.البته دلیل فرعی دیگر برای حضور این مخزن وجود دارد و آن این است که خود مخزن بهربرداری زمان ماند نفت را زیاد می کنند و آخرین مقدار گاز های باقی مانده با نفت نیز در این مخزن جدا می شود پس یک جور سپریتور ضعیف نیز می توان آن را در نظر گرفت.
درواحدهای بهره برداری موجود، ازانواع توربین ها و پمپ های مختلف نسبت به شرایط عمل و موقعیت محل نیز استفاده شده است. با توجه به مقتضیات زمان ومکان، از برق، گاز به عنوان نیروی محرکه نیز استفاده می شود.
پمپ ها با در نظر داشتن کلیه مشخصات و مختصات موجود و با توجه به مقدار نفت تولیدی وبعد مسافت مورد نظر برای ارسال نفت وهم چنین فشار مورد احتیاج در آن محل طراحی می شوند. موضوع مهم وجود پمپ هائی است که در حال کار هستند.
معمولا یک پمپ دیگر از همان نمونه یا نمونه دیگری به عنوان اسپر یا استند بای (spare) موجود است تا در صورت از کار افتادن یکی از پمپ ها، دیگری استفاده شود یا درزمانی که یکی از پمپ ها به دلیلی کا رنمی کند ، پمپ یدکی مورداستفاده قرار گیرد تاعملیات کارخانه قطع نشود.
نفت پس از جدا سازی در بنک ها به مخزن و سپس توسط پمپ ها به پالایشگاه ،پتروشیمی یا پایانه های فروش ارسال می شود.