انواع برج‌های استخراج – بخش دوم

6 خواندن ثانیه
1
2,154
انواع برج‌های استخراج – بخش دوم

برج‌های استخراج صفحه‌ای (Baffle tower)

این گونه از برج هاي استخراج صفحه‌هایی افقی دارند که مایع سنگین از بالاي هر صفحه جریان یافته و از لبه به داخل فازسنگین و به طرف بالا پاشیده میشود. در این نوع از برج‌ها فاصله بین صفحه‌ها در حـدود ۱۰۰ تا ۱۵۰میلیمتر است.

برج‌های استخراج همزندار

در این نوع از برج هاي اسـتخراج، انرژي مکانیکی لازم را همزن‌هاي داخلی نصب شده روي میله دوار مرکزي تامین میسازد. دیسک‌هاي مسطح مایعات را پراکنده و به طرف دیواره برج میرانند. در آنجا حلقه هاي استاتور (Stator rings) مناطق ساکنی را ایجاد کرده و دو فاز از یکدیگر جدا میشوند.

استخراج کننده CM

شکل زیر قسمتی از این استخراجکننده را نشان میدهد. این دستگاه از پره‌هاي توربینی دیسکی با پـره‌هاي ساخت براي پخش و مخلوط کردن مایعات استفاده میکند و صفحات افقی براي کاهش اختلاط محوري استفاده مینماید.

انواع برج‌های استخراج – بخش دوم

تماس دهنده (استخراج‌کننده) با دیسک چرخان RDC

این دستگاه خیلی مشابه قبلی است با این تفاوت که بافل‌هاي عمودي در آن وجود ندارد و همزدن در اثر دیسک‌هاي چرخان انجام میشود که معمولاً سرعت بیشتري از پره‌هاي توربینی دارند.

انواع برج‌های استخراج – بخش دوم

ستون‌های ضربه‌ای (Pulsed Columns)

در این دستگاه پالسی به صورت هیدرولیکی به مایع داخل ستون اعمال میشود. چون این استخراج‌کننده‌ها هیچ قسمت متحرکی ندارند خیلی عملی هستند. صفحات سوراخدار، طوري سوراخ شده‌اند که جریان عادي در آنها رخ نمیدهد. عمل نوسان که روي مایعات انجام میشود، مایعات سبک و سنگین را از سوراخ ها عبور میدهد. ستون‌هاي پر شده نیز میتوانند به صورت ضربه‌اي عمل کنند. در این دستگاه شدت انتقال جرم در برابر افزایش هزینه انرژي، افزایش می‌یابد.
در این نوع از ستون‌ها فرایند هم زدن با دستگاه‌هاي خارجی انجام میگیرد. یک پمپ رفت و برگشتی بـا ضربه‌هاي متوالی تمام محتویات برج را در فواصل زمانی خاصی حرکت میدهد تا این حرکت تناوبی باعث ایجاد اختلاط در فازهاي موجود در برج گردد.

انواع برج‌های استخراج – بخش دوم

دستگاه‌های گریز از مرکز (Centrifugal Extractors)

این دستگاه داراي محفظه‌اي معمولاً استوانه‌اي شکل است که حول محوري با سرعت بالا میتواند بچرخد. حلال و ترکیب مورد نظر در داخل محفظه قرار داده شده و نیروي گریز از مرکز به وجود آمده باعث میشود که انتشار و جداسازي فازها شتاب بیشتري بگیرد.
دستگاه هاي گریز از مرکز گرانقیمت بوده و کاربردهاي نسبتاً محدودي دارند. از مزایاي این دستگاه تعداد تماس زیاد در یک فضاي کوچک و در زمان کوتاه است.

انواع برج‌های استخراج – بخش دوم

تهیه کننده: محمد بهزادی


انواع برج‌های استخراج – بخش نخست

بارگذاری توسط pedram nouri
بارگذاری در بهره‌برداری و فرآیند

1 نظر

  1. توکلی

    فوریه 8, 2021 at 8:32 ب.ظ

    بنام خدا- خداقوت. خوب است. اگرتصاویر واقعی از داخل برج‌هانیزقرارداده شودخیلی بهتراست.

    پاسخ

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *