انواع برج‌های استخراج – بخش نخست

6 خواندن ثانیه
0
2,465
انواع برج‌های استخراج - بخش نخست

دستگاه‌های مخلوط‌کننده-تهنشین‌کننده (Mixer-Settlers)

این نوع از دستگاه‌هاي استخراج عبارت است از یک مخزن همزندار که فازهاي مورد نظر پس از ورود با یکدیگر مخلوط میشوند. پس از اختلاط کامل همزن خاموش شده و فازها تحت تاثیر نیروي وزن خود از هم جدا میشوند. محصول استخراج شده به همراه حلال از طریق مجرایی در بالا و یا پایین دستگاه خارج میشود.

برج‌های استخراج پاششی و پرکن (Spray and packed extraction towers)

دراین برجها مخلوط و تهنشین شدن به طور همزمان و پیوسته صورت میگیرد. در برج پاششی مایع سبکتر از پایین وارد و با عبور از قسمتی شبیه به آبپاش به صورت قطرات کوچک پخش میشود. قطرات مایع سبک از داخل توده مایع سنگین که به طور پیوسته به طرف پایین حرکت میکند عبور کرده و به طرف بالا میروند. این قطرات در حین بالا رفتن انتقال جرم را انجام داده و بالاي برج به هم ملحق میشوند.
در روش گفته شده فاز سبک پراکنده و فاز سنگین پیوسته است. عکس این حالت نیز ممکن است، بدین صورت که فاز سنگین در قسمت فوقانی ستون در فاز سبک پاشیده میشود و به صورت پراکنده از داخل جریان پیوسته مایع سبک، به طرف پایین حرکت کند. به منظور ایجاد سطح تماس بیشتر فاز داراي شدت جریان بیشتر را پراکنده میکنند، اما اگر اختلاف ویسکوزیته بالا باشد، فاز داراي ویسکوزیته بالاتر را براي افزایش سرعت تهنشینی پراکنده میکنند.

برج‌های دارای سینی مشبک (Plate Tower)

طرز کار این نوع از برج‌ها به صورت برج‌هاي پاششی است با این تفاوت که در داخل این بـرج‌ها بـه فاصله‌هاي معین سینی‌هاي سوراخداري قرار داده شده است. در این سینی قطـر سـوراخ‌ها ۱/۵ تا ۴/۵ میلیمتر و فاصله آنها از یکدیگر ۱/۵ تا ۶ میلیمتر است.در این سینی‌ها معمولاً مایع سبک فاز پراکنده را تشکیل میدهد به طوري که در زیر هر سینی لایه‌اي از مایع تشکیل میگردد که به درون مایع سنگین پاشیده میشود.

تهیه کننده: محمد بهزادی


کاربرد و مشکلات برج‌های تقطیر

بارگذاری توسط pedram nouri
بارگذاری در بهره‌برداری و فرآیند

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *